coaching of counseling?

loopbaancoaching

Werk is bij de meeste van ons een belangrijke levensinvulling. Werk blijft inspirerend door aansluiting te zoeken tussen enerzijds wie je bent, je persoonlijke ontwikkeling, je talenten, en je verlangens, en anderzijds de omgeving waarin je werkt en het werk dat je doet. Bewustzijn van wie je bent en wat je wilt is de basis. In loopbaancoaching gaan we daarnaar op zoek.

Trajecten van ongeveer 5 gesprekken van 1,5 uur, eventueel voorafgegaan door een betaald intakegesprek.

persoonlijke coaching

Soms is het nodig om met een onafhankelijke begeleider te kijken naar hoe het gaat in werk en leven. Misschien is er iets dat inspiratie en plezier in de weg staat, maar is het niet duidelijk wát. Ook kan het zijn dat je zoekt naar een manier om nóg meer uit je werk te halen, wil je je talenten beter inzetten of je doelen helderder formuleren. Persoonlijke coaching geeft inzicht in wie je bent en hoe je je eigenheid optimaal kunt inzetten in je werk en leven.

Trajecten van ongeveer 5 gesprekken van 1,5 uur, eventueel voorafgegaan door een betaald intakegesprek.

counseling

Het leven is niet altijd eenvoudig. Problemen komt iedereen tegen, maar wanneer iets je diep raakt kan het moeilijk zijn om er zelfstandig uit te komen. Counseling is bedoeld om de pijn te verwerken, inzichten te verwerven, en de weg vrij te maken naar een opbouwende toekomst.

Korte trajecten van 5 á 10 gesprekken, voorafgegaan door een betaald intakegesprek. De wachttijd voor counseling is gemiddeld 3 weken. Herbert Minderhoud is GZ-Psycholoog en BIG-geregistreerd. Consulten worden niet vergoed door de Zorgverzekeraars.

blended coaching en counseling

Er kan ook gekozen worden voor blended coaching en counseling; dat wil zeggen dat je kunt kiezen voor online -, face-to-face gesprekken of een combinatie hiervan.

autisme coach

De afgelopen jaren ben ik veel clienten tegen gekomen met een spectrum in Autisme of in combinatie met  Hoogbegaafdheid en of ADD/ADHD. Ook Hooggevoeligheid/ Hoogsensitiviteit kan aan de orde zijn. De inzichten die ik hierdoor in de GGZ heb opgedaan, neem ik mee in mijn coaching. Hierdoor geef ik mensen die niet in het reguliere circuit van de GGZ komen, ruimte om via coaching uit te zoeken wat nodig is en waar behoefte aan is.

psychologie en psychiatrie

Niet alle situaties zijn goed te behandelen via coaching of counseling. In sommige gevallen is er meer nodig. Het lijkt er dan op dat er sprake is van een dieper liggend probleem. Door mijn ervaring als psycholoog bij verschillende zorginstanties heb ik brede ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen als 1e en 2e lijnspsycholoog in de psychologie en psychiatrie bij zowel Jeugd als bij Volwassenen. Daarnaast supervisie ik Piog’s (psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog). Meestal ben ik werkzaam in deze sector als hoofdbehandelaar en ben ik daarom verantwoordelijk over meer dan alleen mijn eigen caseload. Ook lever ik vaak een actieve bijdrage aan professionalisering van het team waarin ik werk. Bij Perspectief GZ waar ik nu voor werk, houd ik mij ook bezig met het beleid mede te bepalen ( 2024/2025).

Voor de opdrachtgevers in de GGZ werk ik met DBC-diagnoses en doe ik naast behandelingen psychologisch onderzoek, maar in mijn eigen psychologische praktijk houd ik mij alleen bezig met behandelingen.

Tot slot, omdat ik jarenlang ervaring heb opgedaan in diverse rollen (psycholoog, trainer, coach) zowel in de profit- als non-profit sector, heb ik een brede kijk gekregen op hoe ik mensen begeleid (zie meer hierover bij ‘wie is?‘).